Nu e obligatoriu sa fii o persoana creativa sa faci proiecte DIY. Nici foarte indemanatica nu trebuie sa fii. La naiba, pana la urma nu e vorba nici de concentrare sau rabdare de furnicuta.
Dar… iti trebuie multe detalii, fotografii cat mai explicite si chef de a crea ceva util cu propriile maini. Si de a iti infumuseta viata cu ceva facut de tine: un ciucure. O fundita. Un ornament de pom. Iar cel mai frumos lucru e ca poti impartasi experienta cu cei dragi: o prietena buna, propriul copil care vrea sa petreaca timpul cu tine… si de ce nu, chiar sotul care s-a plictisit de jocurile video si iti poate da o mana de ajutor.
Acum ca te-am convins ca poti crea si singura lucruri folositoare care sa iti aduca si mai multa bucurie in viata, sa ne apucam de un proiect amuzant si foarte usor: ciucurii.

Si iata ce minunatii poti face cu propriile maini:
- Poti alege dintre mii de culori, creand un curcubeu de ciucuri
- Poti folosi diverse materiale, de la tulle, la matase, bumbac, ata de cusut, dantela sau lana
- Poti sa dai culoare unor accesorii simple, cum ar fi cerceii, colierul sau chiar o curea



- Poti transforma ciucurii in ornamente de pom

- Si poti chiar sa iti infrumusetezi casa cu obiecte interesante de decor



Inainte sa trecem la treaba, iata accesoriile de care ai nevoie pentru a crea un ciucure in 2 timpi si 3 miscari:
- Ata, lana, dantela – materialul din care vrei sa faci ciucurii. Eu am ales un fir argintiu si subtire
- Foarfeca

Pasul 1:
Iei ata si o infasori in jurul unui obiect plat. Poate sa fie un caiet, carnetel… sau propria mana. Inaltimea obiectului ales va da lungimea ciucurelui – cu cat e mai mare, cu atat vei avea un ciucure mai lung. De asemenea, numarul de incolaciri in jurul obiectului va dicta grosimea ciucurelui. Asa ca nu obosi dupa primele infasurari, mai ales daca folosesti un fir subtire!


Pasul 2:
Dupa ce ai ajuns la grosimea dorita, scoate materialul de pe mana si taie ata, lasand aproximativ 1 metru “to tie up the loose ends”. Leaga unul dintre capete au ata ramasa, asa cum vezi in imaginea de mai jos.



Pasul 3:
Fara sa tai ata cu care ai taiat capatul, poti crea forma ciucurelui infasurand materialul ramas in jurul sau. Poti lasa 1 cm de la capatul legat… si poti chiar sa infasori ata in mai multe locuri, pentru un ciucure si mai interesant.

Pasul 4:
A venit timpul sa unformizam ciucurele – ia foarfeca si taie atele rebele de la capatul nebagat in seama pana acum. Daca nu iti iese din prima, e ok… poti taia de cate ori vrei tu pana iti iese un ciucure perfect!



Pasul 5:
Vei observa ca avem un capat legat si unul care atarna, ca la orice ciucure care se respecta. Si daca vrei sa iti agati noul odor, nu trebuie decat sa introduci o bucata de material utilizat in spatiul ramas liber de la capatul legat – eventual infasurat in 2 sau 3, daca e vorba de un fir subtire.

Distractie placuta… si la cat mai multi ciucuri!
