Sau despre cum poți să profiți mai mult de articolele vestimentare de care te-ai plictistit iremediabil, dându-le o altă viață. Una care să te reprezinte doar pe tine, și prietenoasă cu mediul pe deasupra!

Și tu poți să creezi singură piese vestimentare unicat!
Și tu poți să creezi singură piese vestimentare unicat!

Din seria proiectelor DIY care te învață ce să faci atunci când te confrunți cu boala aia gravă care se manifestă prin „nu am cu ce să mă îmbrac astăzi, chiar dacă am dulapul plin”, am adunat o serie de idei de reîmprospătare a garderobei îmbâcsite de plictiseală. Adică îți arăt cum să îți creezi singură niște piese care atrag toate privirile, folosind câteva accesorii bine gândite, dar pe care le poate aplica chiar și nepoțica mea de 5 ani.

Bine de luat în seamă înainte să te apuci de inventat noi modele:

  • Costurile pentru asemenea proiecte de reîmprospătare sunt extrem de scăzute și nu ai nevoie de instrumente speciale, nici măcar de o mașină de cusut.
  • Materialele utilizate se găsesc în toate merceriile, însă pentru o gamă diversificată poți încerca centrele specializate din Colentina, Obor sau chiar magazinul din Centrul Vechi, Sharbek.
  • Nu ai nevoie de mâini pricepute la cusut – majoritatea ideilor implică un nivel minim de cunoștințe. În principiu, e de ajuns să știi să bagi ața în ac, pentru că cine vede cum arată cusăturile pe interior?

Idee #1: Cardiganul cu epoleți

Se ia una bucată cardigan într-o culoare plictisitoare (care mă duce cu gândul la o bunicuță stând pe banca din fața curții) și se cos de mână epoleți, mai ceva ca pentru uniforma militară.

Cardiganul gri care a ajuns vedetă cu epoleți
Cardiganul gri care a ajuns vedetă cu epoleți

Acum, în funcție de gusturi și disponibilitate, poți alege de la mercerie epoleți cu tot felul de inserții, pietre, ținte sau mărgeluțe. Eu am mers pe argintiu pentru griul banal și am suflat astfel un pic de inspirație unei piese vestimentare pe care o port acum cu jeans simpli, tricou alb și o pereche de sneakers – pentru un look din secolul ăsta.

O transformare demnă de fotografiat
O transformare demnă de fotografiat

Dacă veau să fiu o fată cuminte, dar totuși strălucitoare, aleg în partea de jos o fustă cloche și balerini – tot argintii.

Și, nu în ultimul rând, pot purta cardiganul cu epoleți pe care i-am cusut eu cu mânuța mea la un eveniment în grădină, atunci când se face un pic mai frig. Scot din cutie sandalele aurii și o rochie diafană și am încropit un outfit un pic altfel pentru un cocktail party.

Author

Write A Comment