Mi-am adus aminte de curând de un film foarte drăguț cu Heath Ledger, din adolescența mea demult apusă: ”10 things I hate about you”. E o comedie romantică siropoasă cu liceeni, dar care m-a lăsat un pic nostalgică după vremurile simple, pline de jeans largi și zâmbete tâmpe 🙂

Ei bine, nostalgia asta a trecutului care mă caracterizează s-a transformat rapid într-o trecere în revistă a elementelor vestimentare care țipă de la o poștă ANDRA! Mi se spune atît de des că outfitul cutare mă reprezintă, că nu știu ce look e atât de… mine, încât am decis să fac o listă. Nu de alta, dar poate mă trezesc cu amnezie totală intr-o dimineață și nu mai știu cu ce să mă îmbrac 😀

1. Rochii

Sunt o devoratoare rapace de tot ce înseamnă rochii: am peste 50 în dulap și mereu când ajung la shopping, ăsta e lucrul pe care îl caut involuntar cu privirea. Chiar dacă am ieșit să cumpăr lapte 😀

Devoratoare de rochii
Devoratoare de rochii

2. Fuste

Dacă nu găsesc rochii, atunci merge și o fustă care să întregească aspectul de femeie adevărată. La mine e mai mult o necesitate – nu îmi place prea mult cum arăt în pantaloni, așa că m-am adaptat. Ce îmi place la fuste e că sunt ușor de potrivit cu alte articole, și poți oricând să creezi ținute diferite pornind de la aceeași fustă 🙂

Fetita cu Fustita
Fetita cu Fustita

3. Roșu

Cred că pasiunea pentru roșu mi-a fost inoculată în copilărie, când mama mă cam obliga să port dresuri în culoarea focului, iar ceilalți copii erau toți gri sau albaștri. Atunci uram culoarea, dar acum este tot ce am nevoie atunci când am nevoie de încredere și energie. Îți dai seama că iubesc sezonul ăsta, și ținutele all-red prezente pe toate podiumurile.

Scufita rosie
Scufita rosie

4. Dungi

Și când vine vorba de dungi pot cita influențele din copilărie. Exact așa mă fac să mă simt dungile – copilăroasă, liberă, și mereu în vacanță. Poate de asta am transferat pasiunea pentru linii paralele si în designul interior – de la cănuțe, la covor, la fețe de pernă, sau corpuri de iluminat. Totul e dungat!

Viata in dungi
Viata in dungi

5. Accesorii pentru cap

Nu pentru păr, ci pentru capul meu mare și frumos. Mi-au plăcut mereu pălăriile, pentru aspectul rafinat pe care îl conferă – numai că la mine numai elegant nu arată! Prefer aspectul rustic, șepcile, până și căciulile au ajuns să îmi placă – sunt ingredientul secret pentru un outfit coeziv. Ah, ca să îți explic cât de mult îmi place să îmi acopăr capul, află că până și la nuntă am renunțat la voal, și am ales o pălărie de paie.

Aceeași Andra, altă pălărie
Aceeași Andra, altă pălărie

6. Floral

Aici e simplu – îmi plac florile în ghivece, sau buchete, dar și pe fuste și rochii. Scot la iveală latura mea feminină, de mamaie, pe care o scot de la naftalină când mă simt drăguță. Nu sexy, sau încrezătoare, ci dră-gu-ță!

Floricele pe rochite
Floricele pe rochite

7. Păr rebel

Toată viața am urât coafurile stricte, cocurile și orice artificiu de păr ce arată prea studiat. Aspectul ăla de abia ieșit de la coafor mă enervează, si de aceea mă ghidez mereu după 2 reguli: cât mai mare și cât mai sălbatic.

Păr neîmblânzit
Păr neîmblânzit

8. Incălțăminte comodă

Tot nunta o voi da drept exemplu pentru comoditatea mea când vine vorba de încălțăminte. În loc să aleg niște sandale frumoase, cu toc, am zis că e mai bine să infrunt pietrișul de la Mogoșoaia în niște Converse crem. În general prefer tenișii – Converse sau Vans, sneakers, bocanci, sau balerini – dacă e prea cald pentru teniși.

Comod, comod, comod!
Comod, comod, comod!

9. Mix and match

Aici pot da vina pe influențele din liceu, și apoi din cluburile alternative pe care le frecventam după. Regula de bază este ca pentru orice articol vestimentar comun, sau de bază, sau masculin, să adaugi un element contrastant. Pe atunci purtam raiați largi, la care asortam câte un top cu volane. Acum port rochii de seară cu bocanci, dantelă cu jeans, sau guler de blană cu tricou rock.

10. Grungy, feminin și in your face

Să concluzionez, îmi place să cred că atunci când ies din casă, lumea se uită la mine cu interes. Nu ca să iși scuipe în sân, de genul ”uite-o și pe nebuna asta”, ci pentru a găsi ceva inspirație. ca o tocăniță adevărată, sunt un pic din fiecare stil: grunge cu vibe feminin și un strop de încredere și exagerare. Îmi place estetica minimalistă, dar nu e pentru mine! Prefer să combin tot ce se poate, și să fiu mereu în stilul meu.

Andra Lazar Style
Andra Lazar Style
Author

Write A Comment