Bine, nu chiar toți bărbații. Unii chiar au habar despre modă și ”tendințe”, și am întâlnit și specimene pentru care o rochie înflorată e un adevărat afrodisiac. Așa că nu mă voi preface că dețin adevărul suprem și nici nu pot vorbi în numele tuturor bărbaților de pe lumea asta. Dar cei pe care îi cunosc eu au niște păreri atât de bine înrădăcinate (și învechite) despre ce ar trebui să poarte o femeie, încât era păcat rău să nu va împărtășesc și vouă niște reacții. Să râdem împreună, nu de alta :))

Așa, să începem cu rochia înflorată, obiect vestimentar pe care soțul meu pur și simplu îl detestă. Parcă îi și văd fața picând atunci când îi spun că sunt gata să ieșim pe ușă, și apar în fața lui îmbrăcată într-o rochie cu flori, uneori chiar lărguță pe alocuri. Săracul, se abține să nu zică ceva nasol despre outfit, dar fața lui verde și grimasa de “îmi vine să vomit” spune totul. Iar atunci când îi scapă câte ceva, mă atenționează că semăn cu mama. Sau mai rău, cu bunica!

Rochia inflorata, spaima barbatilor
Rochia inflorata, spaima barbatilor

Volanele sunt un alt big NO F******G WAY pentru unii bărbați. Se pare că pentru ei toate detaliile drăguțe care ne fac să ne simțim feminine și jucăușe în același timp înseamnă moartea pasiunii. Probabil că le inspiră tot ceva retro, învechit, deși nu e nimic greșit și nici demodat la o rochie de vară cu volane. Sau o fustă. Sau un top drăguț… Doamne, ce poftă mi s-a făcut!

Volane la fusta. Ce scarbos!
Volane la fusta. Ce scarbos!

Ce altceva? Ah, da – dantela. Din același considerent al asocierii cu o mamaie, acest material feminin devine un chin atroce pentru unii bărbați. Ai zice că s-au uitat toată viața la filme clasice, care se petrec în perioada victoriană, și orice rochie sau top din dantelă le aduce aminte de Downton Abbey. Adică de ceva vechi și super scârbos. Newsflash: poate că dantela e un material clasic, dar rochiile ce urmează linia corpului, purtate doar cu un body pe dedesubt numai de mamaie nu sunt!

Iar am furat topul bunicii...
Iar am furat topul bunicii…

Și asta nu e tot! Brocartul cu imprimeu seamănă cu draperia sau husa de canapea, ținutele minimaliste sunt ”ca niște saci”, iar cerceii cu ciucuri amintesc de accesoriile pentru perdele. Rochiile cu broderie spartă sunt mileuri, iar fustele midi cu clini îi poartă cu gândul la o învățătoare sau guvernantă. Dar cel mai tare ”compliment” pe care l-am auzit era legat de o rochie în gen utilitar, care a devenit în ochii unui bărbat un outfit de ”femeie de serviciu”! Și tu care credeai că nu le pasă cu ce ne îmbrăcăm…

Fatidica rochie-mileu
Fatidica rochie-mileu
Un outfit ”moartea pasiunii” - volane, cercei cu ciucuri plus flori pe geanta...
Un outfit ”moartea pasiunii” – volane, cercei cu ciucuri plus flori pe geanta…

Dacă ar fi să ne luăm după (unii) bărbați, singurele rochii pe care trebuie să le poarte o femeie sunt cele bodycon, gen Herve Leger. Să se vadă bine și tâțe, și cur, și picioare. Și ca să completăm outfitul de stripteuză, neapărat niște pantofi din ăia oribili cu talpa și toc de plastic. Bine, exagerez acum, dar așa îmi închipui că gândesc mulți dintre cei “neinițiați”.

Și mai sunt ăia care nu ar scoate femeia din jeans. Niciodată! Bine, și blugii ăia trebuie să fie strâmți și pe buci și pe picioare. Și eventual purtați cu un tricou, tot strâmt. La final, pentru întregirea ținutei super inspirate (NOT!), fashionistul ți-ar trânti o pereche de stiletto din ăia de 15 cm, ca să arăți ca o femeie adevărată.

Ce cred eu ca isi doresc barbatii sa vada!
Ce cred eu ca isi doresc barbatii sa vada!

În concluzie, unii bărbați vor alături niște păpuși Barbie. Alții vor niște adolescente de 15 ani. Dar pe oricare dintre opțiuni am alege-o, trebuie să “accesorizăm” cu părul lung și blond, plus tocuri imposibile :))  Și cum cum rămâne atunci, fetelor, cu misterul feminin, cu grația și eleganța… care ne deosebesc de bărbați? Le lăsăm pentru fetițe și mămăițe, în timp ce noi ne transformăm toate în femei de plastic ca să le facem pe plac bărbaților?

Photo credits: Radu Alexandru Istrate

Author

Write A Comment