E doar o figura de stil. Mama nu a avut nicio contributie la ideea de a deveni stilist vestimentar, desi este meritul ei (si al tatalui meu) ca m-au adus pe lume. Si astfel lumea s-a ales cu o comoara inepuizabila de outfituri si umor vestimentar 🙂

O aparitie mereu fistichie
O aparitie mereu fistichie

Pentru cei care au pierdut episoadele anterioare ale telenovelei “Andra Lazar si HushTag.ro”, o scurta recapitulare: m-am saturat sa lucrez pentru bo$$i sinistri, fara viziune. M-am decis sa fac ce imi place. Adica scris plus moda. Sa scriu despre moda, atunci. Pe blog.

Si aici mi s-a rupt firul. Daca imi fac blog de moda, trebuie sa am o autoritate. Nu poate sa vina orice nimeni de pe strada sa spuna femeilor: “Imbraca-te asa”, “Combina asta cu asta”. Stiu ca se practica, dar nu e stilul meu. Am vrut ca atunci cand dau sfaturi, sa para ca am habar despre ce vorbesc.

Un profesionist la pozat
Un profesionist la pozat

Si ca orice blogger de moda care se respecta, am zis sa fac niste cursuri. O diploma in plus nu strica niciodata – mai ales daca scrie acolo ca esti fashion stylist. Usor de zis, greu de facut. L-am contactat pe prietenul meu, Google, care mi-a spus verde in fata ca la Londra ar trebui sa studiez pentru o diploma cu greutate. Dar cum nu dispun de timp, nici de resursele necesare pentru a studia vreo 2 ani la Parsons, am decis ca trebuie sa fac ceva in Bucuresti. After-work.

Optiuni nu sunt foarte multe – asa ca am avut de ales dintre cursurile DallesGo, de 3 luni, si un curs de stilism organizat de Atelierele Ilbah, care dura numai 1 luna. Pentru ca la sfarsit primeam si o diploma certificata de Ministerul Muncii, am ales Atelierele Ilbah si astfel am intalnit-o pe Hilda.

Infocata sustinatoare a nonconformismului vestimentar si colega de suferinta la Facultatea de Istorie, am gasit in Hilda Mezei un trainer inventiv si plin de ironie. Imagineaza-ti incantarea mea cand am descoperit ca orele de curs erau presarate de studii de caz pe outfituri, fiind incurajati la comentarii acide si pareri oneste.

Dar daca ar fi sa iau un singur lucru din multitudinea de notiuni invatate, as lua increderea pe care mi-a dat-o acest curs de stilism. Increderea in creativitate, in outfituri inspirate si in curajul de a iesi pe strada in tinute care sa atraga privirile admirative ale trecatorilor.

Privesc inainte cu incredere
Privesc inainte cu incredere

La final, pe langa informatii despre siluete si ce culori se potrivesc fiecarei pigmentatii, am invatat si ca, pentru a avea succes in moda trebuie sa ai curaj. Sa incerci cat mai multe lucruri. Sa fii diferit.

Ceea ce iti doresc si tie!

Author

Write A Comment