Te atenționez, urmează un articol zeflemenitor la adresa ignoranței online și a falselor repere care ne dictează cu ce să ne îmbrăcăm. Unii ar putea să îmi arunce în față expresia aia cu strugurii acri, dar te las pe tine să decizi dacă sunt doar verde de invidie, sau chiar am motive să fac mișto persoane care nu au habar ce înseamnă a influența viața cuiva.

Cu umor, despre Influencerul de la Tzară. O obișnuită a feed-ului tău de Instagram și autoproclamat reper de stil mioritic, influencerul de la Tzară este de cele mai multe ori o fătucă silfidă, cu chestii mișto de care ai și tu nevoie. Deși pare că are o viață ”mai” minunată decât a Evei în Grădina Edenului – pe care o vrei și tu, că doar nu ești proastă – paiața de serviciu nu știe de cele mai multe ori diferența dintre o fustă cloș și una cu clini, dar îți va spune că trebuie negreșit să o cumperi pe aia mai scumpă.

Gata, de azi sunt influencer!
Gata, de azi sunt influencer!

Fotografiată pe podiumurile de asfalt ale patriei, această fashionistă ficțională are un singur scop pe lumea asta: să te convingă că trebuie să iți trăiești viața cum spune ea. Adică să cumperi cremele pe care le folosește doar în video-uri, să te fâțăi în rochițele care arată bine doar în poze, dar pe tine te zgârie, și să mănânci puțin și scump unde zice ea că e cool. Până și în dățile când pare că nu promovează nimic comercial, tot apare câte un hashtag ascuns cu vreun ceas de care nu a auzit nimeni.

Lucruri, lucruri, lucruri...
Lucruri, lucruri, lucruri…

Potrivit Institutului de Influenceri Cocliți de la Urziceni Gară, aceste extra-modele rivalizează în swag cu figuri istorice cu mai puțin noroc în viață și zero followeri pe Instagram, loseri precum Martin Luther King, Audrey Hepburn sau Dalai Lama, care au inspirat generații întregi de oameni cu porcării consumeriste precum dăruire, talent și intelect.

Adevărate repere de stil
Adevărate repere de stil

În concluzie, o turmă de contrabandiste ale stilului decorează peisajul oligofren al spațiului carpato-danubiano-pontic cu idei puține și o orbire sistematică a bunului simt, concepută în Photoshop. Adulate la scară largă pentru talentul lor de… a avea chestii, aceste trucaje ale persoanelor care chiar contează se numără printre tendințele anului doar atunci când le dăm prea multă importanță. Și, din fericire, dacă lăsăm o clipă telefonul ăla din mână, și ne întoarcem la obiceiuri barbare, precum cititul, fashionistele de paie intră la reduceri, și încet-încet se umplu de praf într-un outlet obosit de la marginea Lehliului.

Îmbracă-te așa, arăți super!
Îmbracă-te așa, arăți super!
Author

Write A Comment